Mandipedia | De encyclopedie over mandipropamid

De geschiedenis van mandipropamid.

mandipedia-de-geschiedenis-van-mandipropamid

Mandipropamid werd voor het eerst in 2008 in België gecommercialiseerd na vele jaren onderzoek betreffende de formulering, de werking, de werkingswijze, de optimale toepassingsdosis…

Het op de markt brengen van een nieuw product tegen aardappelplaag was in 2008 geenszins een garantie op succes… We hadden net het vreselijke seizoen 2007 acher de rug dat de beschikbare producten zwaar op de proef had gesteld en de aardappeltelers keken met ongeduld uit naar een betrouwbaar product dat de bladeren zou beschermen tijdens hun groei. Deze periode is immers de meest kwetsbare periode voor de aardappelteelt, want de planten groeien heel snel en maken dagelijks nieuwe bladeren aan. Toentertijd bestonden er oplossingen, maar ze misten vaak een langdurige werking.

Deze werkzame stof, eerst solo gecommercialiseerd, vervolgens in combinatie met cymoxanil of difenoconazool, heeft sindsdien zijn superieure werking aangetoond en het vertrouwen van vele telers gewonnen. De afgelopen 14 jaar werd de hoge werkzaamheid van deze producten bewezen onder alle weersomstandigheden, op alle bodemtypes en voor alle productietypes (consumptie, pootgoed, etc).

Sinds 2021 verkoopt Syngenta in vele openlucht groententeelten en groenten onder bescherming  een nieuwe oplossing op basis van mandipropamid, de Pergado V. Dit ter bestrijding van oömyceten in brasscica, spinazie, sla, witloof, erwt, kruiden, courgette, komkommer, aubergine, paprika,…

De mandipropamid is  een referentieproduct op alle continenten en op vele gewassen: aardappel, wijngaarden, tomaten, fruit en groenten.

Werkingswijze van de mandipropamid

Het begrijpen van de werkingswijze van de mandipropamid laat toe om hem de ideale positionering te geven gedurende het seizoen en er de belangrijkste voordelen van in te zien.
mandipedia-werkingswijze-van-de-mandipropamid

Beheersen van bladziekten in aardappel in een voortdurend evoluerend kader

Klik hier om de gehele Webinar-special te herbekijken
beheersen-van-bladziekten-in-aardappel-in-een-voortdurend-evoluerend-kader-emwebinar-em
loading...